55+ Fit

Ouder worden en fit blijven, dat lijkt op het eerste gezicht tegenstrijdig. Toch gaat dat prima samen. Sporten en bewegen is namelijk echt voor alle leeftijden. Naast een gezond lichaam en een goede conditie draagt sporten bij aan een sociaal leven. Bovendien is sporten in groepsverband hartstikke gezellig.

Ronald Teeuwen (68) volgt sinds enkele weken samen met zijn vrouw Nel (67) een speciaal programma bij Sportinstituut Ooms. ‘Aanvankelijk ging ik mee om mijn vrouw te vergezellen, zij volgt een rugprogramma op maat. Maar ik heb zelf ook veel plezier in het sporten.’

Beweegrichtlijnen
Volgens de ‘beweegrichtlijnen’ zouden ouderen een half uur per werkdag moeten bewegen. En daarbij is ‘meer’ altijd nog beter dan ‘niet’ bewegen. Stilzitten is helemaal uit den boze. Regelmatig bewegen bevordert je gezondheid en sociale leven. Je voelt je fit, en hebt meer zin om samen met anderen iets te ondernemen. Op latere leeftijd voorkomt het bijvoorbeeld ook dat je snel valt.

‘Na een uurtje bewegen in de ochtend voel ik me de rest van de dag fit en energiek.’ (Ronald Teeuwen)

Zelfs op hoge leeftijd kun je conditie, kracht en balans nog verbeteren. Je bent dus nooit te oud om te beginnen met meer bewegen. Dat kan je eenvoudig thuis doen door zoveel mogelijk huishoudelijke werkzaamheden zelf uit te voeren. Maar je kunt ook een gespecialiseerde sportschool opzoeken die een programma op maat aanbiedt.

Waar kan je terecht
Sportinstituut Ooms is zo’n gespecialiseerde sportschool. Voor senioren (55 jaar en ouder) start binnenkort een op maat afgestemd programma. Gedurende vier tot zes weken volg je lessen in groepsverband. Een speciaal opgeleide instructeur ziet erop toe dat je veilig beweegt.
Ondervind je beperkingen bij het bewegen, roep dan de hulp in van onze fysiotherapeut. Deze kan je ook laten ervaren wat bewegen met je doet. Naast een nul- en eindmeting helpt hij je met een kracht- lenigheids-, hart- en ademhalingstest.
Voor adviezen over een gezonde leefstijl zoals afvallen, aankomen en valpreventie is er een voedingsconsulent in huis.

‘Je wordt hier heel leuk ontvangen. Het personeel stelt zich aan je voor en kent je bij naam.’ (Nel Teeuwen)

Kosten
De totale kosten voor het programma bedragen € 37,95. 
Voor mensen met een laag inkomen zijn er vaak mogelijkheden om gesubsidieerd te sporten. Afhankelijk van je verzekering kunnen kosten voor fysiotherapie en voedingsadvies vergoed worden. Informeer naar de mogelijkheden!

Aanmelden
Ervaar dat je fitter wordt door meer te bewegen en meld je aan bij Sportinstituut Ooms via:

 • * velden zijn verplicht.

EINDEJAARSACTIE

De laatste maand van 2019!  Het is deze maand mogelijk om gebruik te maken van onze eindejaarsactie. Betaal j...

Lees meer

Judo en dansen met de pieten!

De pieten komen op zaterdag 30 november langs bij Sportinstituut Ooms in de Reeshof. Kom jij ook? 09.10 uur Kidsswing 3 - 4 ...

Lees meer
Meer nieuws
 • EINDEJAARSACTIE

  EINDEJAARSACTIE

  Het is deze maand mogelijk om gebruik te maken van onze eindejaarsactie. Betaal je contributie een jaar vooruit  en ontvang..

  Lees meer
 • Selectie Hiphop

  Selectie Hiphop

  Altijd al in een wedstrijd team willen dansen op nationaal en internationaal niveau? Kom eens een proefles volgen!

  Lees meer
 • Fysio FIT

  Fysio FIT

  De groepsles FYSIOFIT is voor iedereen toegankelijk, met name mensen die lichamelijke en/of psychische klachten ervaren kunnen hier terecht.

  Lees meer
 • Fit met Diabetes

  Fit met Diabetes

  Sportinstituut Ooms - Noord start 8 januari iedere dinsdag van 11.00 - 12.00 uur met een sportgroep voor mensen met Diabetes. Onder begeleiding van een Fysiotherapeut ga je aan de slag.

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.