55+ Fit

Ouder worden en fit blijven, dat lijkt op het eerste gezicht tegenstrijdig. Toch gaat dat prima samen. Sporten en bewegen is namelijk echt voor alle leeftijden. Naast een gezond lichaam en een goede conditie draagt sporten bij aan een sociaal leven. Bovendien is sporten in groepsverband hartstikke gezellig.

Ronald Teeuwen (68) volgt sinds enkele weken samen met zijn vrouw Nel (67) een speciaal programma bij Sportinstituut Ooms. ‘Aanvankelijk ging ik mee om mijn vrouw te vergezellen, zij volgt een rugprogramma op maat. Maar ik heb zelf ook veel plezier in het sporten.’

Beweegrichtlijnen
Volgens de ‘beweegrichtlijnen’ zouden ouderen een half uur per werkdag moeten bewegen. En daarbij is ‘meer’ altijd nog beter dan ‘niet’ bewegen. Stilzitten is helemaal uit den boze. Regelmatig bewegen bevordert je gezondheid en sociale leven. Je voelt je fit, en hebt meer zin om samen met anderen iets te ondernemen. Op latere leeftijd voorkomt het bijvoorbeeld ook dat je snel valt.

‘Na een uurtje bewegen in de ochtend voel ik me de rest van de dag fit en energiek.’ (Ronald Teeuwen)

Zelfs op hoge leeftijd kun je conditie, kracht en balans nog verbeteren. Je bent dus nooit te oud om te beginnen met meer bewegen. Dat kan je eenvoudig thuis doen door zoveel mogelijk huishoudelijke werkzaamheden zelf uit te voeren. Maar je kunt ook een gespecialiseerde sportschool opzoeken die een programma op maat aanbiedt.

Waar kan je terecht
Sportinstituut Ooms is zo’n gespecialiseerde sportschool. Voor senioren (55 jaar en ouder) start binnenkort een op maat afgestemd programma. Gedurende vier tot zes weken volg je lessen in groepsverband. Een speciaal opgeleide instructeur ziet erop toe dat je veilig beweegt.
Ondervind je beperkingen bij het bewegen, roep dan de hulp in van onze fysiotherapeut. Deze kan je ook laten ervaren wat bewegen met je doet. Naast een nul- en eindmeting helpt hij je met een kracht- lenigheids-, hart- en ademhalingstest.
Voor adviezen over een gezonde leefstijl zoals afvallen, aankomen en valpreventie is er een voedingsconsulent in huis.

‘Je wordt hier heel leuk ontvangen. Het personeel stelt zich aan je voor en kent je bij naam.’ (Nel Teeuwen)

Kosten
De totale kosten voor het programma bedragen € 37,95. 
Voor mensen met een laag inkomen zijn er vaak mogelijkheden om gesubsidieerd te sporten. Afhankelijk van je verzekering kunnen kosten voor fysiotherapie en voedingsadvies vergoed worden. Informeer naar de mogelijkheden!

Aanmelden
Ervaar dat je fitter wordt door meer te bewegen en meld je aan bij Sportinstituut Ooms via:

 • * velden zijn verplicht.

Vaderdag voucher

Hoe ga jij jouw vader een fijne Vaderdag wensen? Met een Sportinstituut Ooms Vaderdag voucher geef jij jouw vader maar liefst 4...

Lees meer

Judo examen

De judo examens komen er weer aan! Deze gaan plaatsvinden op zaterdag 15 juni 2019 tussen 10:30 en 12:30 uur in de grote zaal b...

Lees meer
Meer nieuws
 • EK HIPHOP 2019

  EK HIPHOP 2019

  Drie teams en een duo van Sportinstituut Ooms hebben zich wederom weten te kwalificeren voor het EK en gaan dit weekend weer een nieuw avontuur tegemoet! Overkill danst mee in de categorie cadetten, One Peace

  Lees meer
 • Judo examen

  Judo examen

  De judo examens komen er weer aan! Deze gaan plaatsvinden op zaterdag 15 juni 2019 tussen 10:30 en 12:30 uur in de grote zaal bij Sportinstituut Ooms, locatie Heereveldendreef in de Reeshof.

  Lees meer
 • NIEUW - BOKS FIT

  NIEUW - BOKS FIT

  WEGENS EEN GROOT SUCCES OP LOCATIE REESHOF NU OOK EEN BOKS FIT OP LOCATIE NOORD! ✅✅✅✅✅

  Lees meer
 • Salsa Cursus

  Salsa Cursus

  Dinsdag 7 mei starten wij met een 8 weekse Salsa Cursus op locatie Noord, de cursus wordt gegeven door....

  Lees meer
 • Fit met Diabetes

  Fit met Diabetes

  Sportinstituut Ooms - Noord start 8 januari iedere dinsdag van 11.00 - 12.00 uur met een sportgroep voor mensen met Diabetes. Onder begeleiding van een Fysiotherapeut ga je aan de slag.

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.