FLOWMOTION

Flowmotion heeft een eigen gezicht. Het is een bewegingsprincipe geworden, maar eigenlijk legt het een basis voor elke ander beweging, zoals sportactiviteiten of dansen.

Flowmotion helpt bij het verbeteren van kracht, souplesse en behendigheid. Je leert je lichaam gebalanceerd te gebruiken in stilstand en beweging, alsof je een muziekinstrument eigen maakt. Gebalanceerd betekent letterlijk: evenwicht tussen buik- en rugspieren en armen net zo sterk maken als benen. Vloeiend gaan we in de lessen over naar verschillende pilates of flowmotion oefeningen. Zo versterk, mobiliseer of strek je daarbij je spieren.

WAAR IS HET GOED VOOR?

Flowmotion is goed voor het mobiliseren en krachtig maken van de spieren. Zo ondersteun je het kraakbeen en skelet en creëer je ruimte en ontspanning in je hele lichaam, waaronder het zenuwstelsel. Je leert in de les beter de ademhaling te gebruiken en te beheersen voor ontspanning en soepelheid.

Flowmotion corrigeert de houding. De linker- en rechterkant worden even sterk. Door concentratie vergroot je de zeggenschap over je lichaam. Kortom waar flowmotion over gaat: de eenwording van lichaam en geest. Deze bewuste manier van omgaan met het lichaam, en met eventuele lichamelijk klachten, heeft vele voordelen. Het kan je houding verbeteren, kan je motoriek verfijnen, en kan je coördinatie en behendigheid van het dagelijkse doen en laten vergemakkelijken. 

Stel niet uit, start met de Proef 7-Daagse

Zet die 1e stap en vul onderstaand formulier in. We nemen binnen 1 werkdag contact met je op voor een persoonlijke kennismaking.

 • * velden zijn verplicht.

Resultaat 4 weken Killerbody programma!

Afgelopen maand gingen maar liefst 110 mensen de Killerbody uitdaging aan, waaronder werknemer Jay (locatie Noord). Ook Ja...

Lees meer

Zomeraanbieding

** ZOMERAANBIEDING **  De zomer komt eraan! En dit betekent naast lekker BBQ feestjes, zon, terrasjes en vakantie ook d...

Lees meer
Meer nieuws
 • Zomerrooster

  Zomerrooster

  Bekijk hier het aangepaste lesrooster voor de zomervakantie!!

  Lees meer
 • Zomeraanbieding

  Zomeraanbieding

  Sport 12 weken voor maar €99,-

  Lees meer
 • EK HIPHOP 2019

  EK HIPHOP 2019

  Drie teams en een duo van Sportinstituut Ooms hebben zich wederom weten te kwalificeren voor het EK en gaan dit weekend weer een nieuw avontuur tegemoet! Overkill danst mee in de categorie cadetten, One Peace

  Lees meer
 • Fit met Diabetes

  Fit met Diabetes

  Sportinstituut Ooms - Noord start 8 januari iedere dinsdag van 11.00 - 12.00 uur met een sportgroep voor mensen met Diabetes. Onder begeleiding van een Fysiotherapeut ga je aan de slag.

  Lees meer
 • 55+ Fit

  55+ Fit

  Ouder worden en fit blijven, dat lijkt op het eerste gezicht tegenstrijdig. Toch gaat dat prima samen. Sporten en bewegen is namelijk echt voor alle leeftijden.

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.