Fit met Diabetes

Mensen die aan lichaamsbeweging doen verbruiken extra energie. Deze energie komt voornamelijk uit koolhydraten en vetten. Koolhydraten worden omgezet in glucose(suiker) en vetten in vetzuren die beide zorgen voor de brandstof. Hoe meer inspanning, hoe meer brandstof de spieren nodig hebben en daarmee ook glucose. 
Bij mensen met diabetes stemt het lichaam de hoeveelheid glucose en de insuline niet goed met elkaar af, daarom moeten er maatregelen genomen worden.

Sportinstituut Ooms - Noord start 8 januari iedere dinsdag van 11.00 - 12.00 uur met een sportgroep voor mensen met Diabetes. Onder begeleiding van een Fysiotherapeut ga je aan de slag. Voor mensen met een laag inkomen zijn er vaak mogelijkheden om gesubsidieerd te sporten. Afhankelijk van je verzekering kunnen kosten voor fysiotherapie en voedingsadvies vergoed worden.

 • * velden zijn verplicht.

Grote Clubactie

Dit jaar gaan we weer loten van de Grote Club actie verkopen. Doe jij ook mee? Je ontvangt van de lesgever een boekje waarin lo...

Lees meer

€200,- voordeel!

Fijne vakantie gehad? Dan is het nu tijd om af te rekenen met al die overtollige zomer kilo's. Profiteer van onze ...

Lees meer
Meer nieuws
 • Selectie Hiphop

  Selectie Hiphop

  Altijd al in een wedstrijd team willen dansen op nationaal en internationaal niveau? Kom eens een proefles volgen!

  Lees meer
 • Fysio FIT

  Fysio FIT

  De groepsles FYSIOFIT is voor iedereen toegankelijk, met name mensen die lichamelijke en/of psychische klachten ervaren kunnen hier terecht.

  Lees meer
 • €200,- voordeel!

  €200,- voordeel!

  Fijne vakantie gehad? Dan is het nu tijd om af te rekenen met al die overtollige zomer kilo's. Profiteer van onze na zomer actie!

  Lees meer
 • 55+ Fit

  55+ Fit

  Ouder worden en fit blijven, dat lijkt op het eerste gezicht tegenstrijdig. Toch gaat dat prima samen. Sporten en bewegen is namelijk echt voor alle leeftijden.

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.